JAŃA ÓZBEKSTAN RAWAJLANÍWÍNDA MÁDENIYAT ORAYLARÍ ISKERLIGI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2023)
Maqolada bugungi kunda yagona tarbiyaviy maskan hisoblangan madaniyat markazlarndayoshlarning bohs vaqtini mazmunli tashkil etish masalalari haqida fikr yuritiladi. Yoshlar tarbiyasina ijobiyta’sir ko‘rsatish uchun bo‘sh vaqtlarini to‘g‘ri tashkil etishda madaniyat markazlaridagi to‘g‘rak faoliyatidayangi pedagogik uslublardan foydalanish, shuningdek, havoskorlikni rivojlantirishga erishish masalalargato‘qtalib o‘tilgan. Eng muhimi madaniyat markazidagi to‘garak faoliyatinin’g tarbiyaviy jarayoni nazariytushunchalar bilan asoslanib berilgan.
Keywords: madaniyat markazi; to‘garak; bo‘sh vaqt; havoskorlik; uslub; tarbiya; pedagogika; dam olish.