TEATR HÁM KÓRKEM ÓNER (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2023)
Teatr saxnalarida ko‘plab bajarilib kelayotgan spektakllar, bajarilib kelinayotgan xalqtaronalari, orkestrlar tomonidan bajarilib kelinayotgan taronalar, xalqning turidan o‘rin olib kelmoqda.Teatr va musiqa har dam san’at sohasida baravar o‘rinlarga ega. O‘sha sababli xozirgi kunda qoraqalpoqteatrlari da rivojlanib borayotganligini aytib o‘tsak bo‘ladi.
Keywords: teatr; musiqa; drama; opera; balet; qo‘g‘irchoq teatri; pantomima.