ÓZBEK XALÍQ OYÍNLARÍN SAXNALASTÍRÍWDA BALETMEYSTER SHEBERLIGI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq raqslarini sahnalashtirish fanidan olgan bilimlarini umumlashtirishi. Xoreografik san’at asarini sahnalashtirishda bilim, yondashuv va kasbiy ko‘nikmalardan iborat bo‘lgan baletmeysterlik sirlari.
Keywords: baletmeyster; xoreografiya; kompozitsiya; raqs; sahna; improvizatsiya; ijro; badiiy obraz.