JAŃA ÓZBEKSTANDA XALÍQLAR DOSLÍǴÍNÍŃ ÁHMIYETI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
Xalıqlar doslıǵı - túrli etnikalıq hám mádeniy toparlar arasındaǵı jaqın sheriklik, óz-ara húrmet hám awızbirshilikti ańlatatuǵın túsinik bolıp tabıladı. Bul xalıqaralıq qatnaslardıń zárúrli tárepi bolıp, dúnyada tınıshlıq, turaqlılıq hám párawanlıqtı bekkemlewge xızmet etedi. Globallasıw hám kóplegen global máseleler sharayatında xalıqlar arasındaǵı doslıq hám de aktual áhmiyetke iye bolıp atır. Bul maqalada xalıqlar doslıǵınıń áhmiyeti, onıń tariyxıy túbirleri, onı ámelge asırıw jolındaǵı máseleler hám zamanagóy dúnyada mádeniy roli haqqında sóz júritiledi.
Keywords: civilizaciya; ekonomika; social; mádeniyat; programma; global.