«GÓRUǴLÍ» DÁSTANÍNDAǴÍ QÍRMANDÁLI OBRAZÍ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Bu maqolada "Go‘ro‘g‘li" dostonining har bir bo‘limi bir dostonga sanalishi, dostonning bosh qahramoni Qirmandali aqlli, go‘zal, shoir, so‘zga chechan, sozanda bo‘lishi bilan cheklanmay, haqiqiy polvon, botir qiz sifatida ko‘rinishi haqida so‘z yuritiladi
Keywords: baxshı; doston; ustoz; sozanda; folklor.