ТЕАТР КАК ПЛАТФОРМА СТРАТЕГИЧЕСКОГО ПАРТНЕРСТВА В ПОЛИКУЛЬТУРНОМ ПРОСТРАНСТВЕ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Мақолада театр глобаллашув шароитида маданий дипломатия ва стратегикҳамкорликнинг муҳим шакли сифатида кўриб чиқилади. Театр инсонпарварликқадриятларини мустаҳкамлашга, халқлар ўртасида бағрикенглик ва ўзаро тушунишниривожлантиришга қодир бўлган маданиятлараро мулоқот майдони ҳисобланади. Театрнингмаданий ўзига хосликни сақлаш ва глобал ўзаро таъсирнинг янги моделларинишакллантиришдаги роли таъкидланади.
Keywords: театр; маданият; инсонпарварлик; мулоқот; ҳамкорлик; глобаллашув