«ҒӘРИП АШЫҚ» ДӘСТАНЫНЫҢ ЖАНРЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИГИ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Қорақалпоқ халқ достонининг «Ошиқ Гариб» асарининг келиб чиқиши ва тарихий манбалари ўрганилади. «Ошиқ Гариб» достонининг эволюцияси Ўрта Осиё ва Балқан халқ вариантларини қиёслаш йўли билан ўрганилади.
Keywords: достон; генезис; мотив; фольклор; вариант; бахши; жиров.