XIX-XXI ÁSIRLERDE QARAQALPAQ BAQSÍSHÍLÍQ ÓNERINIŃ TARIYXÍY EVOLYUCIYASÍ HÁM ATQARÍWSHÍLÍQ DINAMIKASÍ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Bu maqolada qoraqalpoq milliy madaniyatining tayanchi hisoblangan baxshichilik san’atining uch asrlik rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. XIX asr klassik dostonchiligi an’analari, XX asrdagi institutsional o‘zgarishlar va XXI asr - mustaqillik davridagi qayta tiklanish jarayonlari musiqashunoslik nuqtai nazaridan o‘rganilgan.
Keywords: baxshi; dutor; doston; XIX-XXI asrlar; sahna; san’at; etnomadaniyat; ustoz-shogird an’anasi.