HAMZA HÁKIMZADA NIYAZIYDIŃ QARAQALPAQSTANDAǴÍ JADIDSHILIK XÍZMETLERI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Bu maqolada Hamza Hakimzoda Niyoziyning kutubxona sohasining shakllanishida qo‘shgan hissalari haqida keltirilgan. Boshlang‘ich maktab internatini ochib va unda kutubxona tashkil etilganligi haqida so‘z yuritiladi.
Keywords: jadidchilik kutubxonalari; internat kutubxonasi; badiiy adabiyotlar; qo‘lyozma manbalari; arxivlar; kutubxona fondi.