QARAQALPAQ KINO KÓRKEM ÓNERINIŃ TÚRLERI HÁM JANRLARÍ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Maqolada qoraqalpoq kino san’atining janr xususiyatlari bilan birga kinojanrlarini rivojlantirish borasidagi masalalar so‘z etiladi. Qoraqalpoq badiiy filmlarida janrlilikmasalalari hali yetarlicha o‘rganilmayapti. Ushbu dolzarb masalalar maqolada qisman tahlil qilindi.
Keywords: film; mavzu; janr; g‘oya; xronika; komediya; ssenariy.