SPORT MUSOBAQALARINI TASHKIL ETISHDA PSIXOLOGIK OMILLAR (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Mazkur maqolada sport musobaqalarini tashkil etishda muhim ahamiyat kasb etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Sportchilarning ruhiy tayyorgarligi, motivatsiyasi, stressga chidamliligi, jamoaviy muhit va murabbiy-sportchi munosabatlarining musobaqa jarayoniga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, sport musobaqalarida psixologik muhitni samarali tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: sport psixologiyasi, sport musobaqasi, motivatsiya, ruhiy tayyorgarlik, stress, sportchi, murabbiy, emotsional holat, jamoaviy muhit, psixologik barqarorlik.