ZAMANAGÓY KITAPXANALARDA INFORMACIYA-RESURS ORAYLARÍ XÍZMETIN JETILISTIRIW (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy kutubxonalarda axborot-resurs markazlari faoliyatini takomillashtirishning dolzarb masalalari tahlil qilingan. Axborot texnologiyalarini joriy etish, xizmatlar sifatini oshirish, foydalanuvchiga yo‘naltirilgan yondashuvlarni yo‘lga qo‘yish muhimligi ta’kidlanadi. Kutubxona tizimini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari va istiqbollari ham ko‘rsatib o‘tildi.
Keywords: Axborot resurs markazi; kutubxona tizimi; raqamli kutubxona; axborot texnologiya; innovatsion xizmatlar; elektron katalog; foydalanuvchi ehtiyojlari; kutubxona boshqaruvi.