PROZALÍQ SHÍǴARMADAN SAXNAǴA: MAZMUNNÍŃ SAQLANÍW PRINCIPLERI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Bu maqolada qoraqalpoq davlat yosh tomoshabinlar teatrida M.Nizanovning "Ochiq"bo‘lmagan kim bor" romani asosida sahnalashtirilgan shu nomdagi spektakl tahlil qilinadi. Inssenirovkadamuallif g‘oyasining to‘g‘ri yetkazilishi masalalari teatrshunoslik nuqtai nazaridan muhokama qilinadi.
Keywords: teatr; dramaturg; aktyor; rejissyor; spektakl; ijodkor; repertuar; dekoratsiya