ИЗИМБЕТ ЖЫРАЎ ПИРАЛИЕВ (1880-1940) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
XIX асрнинг охири XX аср бошларида Қорақалпоғистоннинг жанубий туманларида яшаб,қорақалпоқ жиров санъати тарихига сезиларли даражада ҳисса қўшган атоқли жировлардан бириИзимбет жиров бўлиб, унинг ҳаёти ва ижоди, фарзанлари ва навиралари ҳақида мазкур мақоладаолдин ҳеч бир манбаларда учрамаган маълумот келтирилган.
Keywords: қўбиз; жиров; бахши; достон; мусиқа