LIRIKALÍQ KESHIRMENI PОETIKALÍQ QURALLAR ARQALÍ SÁWLELENDIRIW USÍLLARÍ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada shoira P.Mirzaboevaning lirikasi taxlil qilinadi. Shoira ijodidakechinmalarning badiiy tasvir vositasida berilishi, o‘ziga xosligi ochib beriladi. P.Mirzaboevaningshe’rlaridagi lirik qahramon kechinmalari turli xil detallar asosida badiiy ifoda etiladi.
Keywords: lirik kechinma; poeziya; lirik qahramon; she’r; ichki forma.