IJTIMOIY MADANIYATDA XOTIN-QIZLARNING O‘RNI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy madaniyat jarayonlarida xotin-qizlarning tutgan o‘rni vaularning jamiyat taraqqiyotidagi hissasi tahlil qilinadi. Bugungi kunda xotin-qizlarning madaniy hayotdagifaolligi ta’lim va ijtimoiy sohalardagi ishtiroki haqida so‘z yuritiladi. Maqolada shuningdek, gender tengligi,ayollarning huquqiy maqomi va ijtimoiy faolligini oshirishga qaratilgan davlat siyosati ham tahlil qilinib,jamiyatning barqaror rivojlanishida xotin-qizlarning roli muhim omil ekanligi alohida ta’kidlanadi.
Keywords: ijtimoiy madaniyat; xotin-qizlar; ijtimoiy faollik; оlimа аyоllаr; gender tenglik.