KECHINMA SAN’ATI TО‘G‘RISIDA TUSHUNCHA (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Aktyorlik yo‘nalishlarida ta’lim beradigan ustozlarimiz biz talabalarga albattakechinma san’ati to‘g‘risida tushuncha beradi va shu san’atni talab qiladi. Shuning uchun ham bunga erishishuchun yillar davomida urganib izlanadi. Bu yerda kechinma san’atiga erishish uchun nimalarga amal qilishkerak va urganish lozimligi to‘g‘risida so‘z boradi.
Keywords: aktyor; obraz; kompozitsiya; sahna; voqelik; baxolash; kuylovchi aktyor; rejissyor; dirijyor; pedagog-rejissyor; ritm; temp; sahnaviy hatti-harakat; voqiylik; dramaturg; pedagog; muallif; bastakor.