РЕҢЛЕР - СӨЗСИЗ СӨЙЛЕЙДИ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
Бу мақолада қорақалпоқ художникларидан бири Б.Серекеев ва унинг ижоди таҳлил қилинган. Ижодкорнинг бошқа касбдошларидан фарқи ва йутуқлари ўрганилди ва унинг «Дастлабки қадам», «Йош чавандоз», «Тўйга таййоргарлик» номли асарлари анализга тортилди.
Keywords: живопись; картина; композицион ечим; пейзаж; колорит; иссиқ-совуқ ранглар.