КИНО ӨНЕРИ ДӨРЕТИЎШИЛИГИНДЕ КИНОСЦЕНАРИЙДИҢ ӘҲМИЙЕТИ (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
Ушбу мақолада қорақалпоқ кино санъатининг ривожланиш босқичлари, яратилган асарлар ва улар ҳақида қисқача маълумотлар берилиб, асосан «Қайсар» бадиий фильмининг мазмуни баён этилади. Фильмнинг асоси бўлган сценарий ва унинг аҳамияти тўлиқ очиб берилади.
Keywords: кинемотография; сюжет; сценарий; образ; фильм; характер; кульминация.