ROMEO HÁM JULIETTA QARAQALPAQSTANDA (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
Shekspirning tragediyalari orasida eng lirik hissiyotlarga boy, chin oshıqlarningmuhabbatini tasvirlovchi klassik asari «Romeo va Julietta» Qoraqalpoq davlat yosh tomoshabinlar teatrisahnasida sahnalashtirildi. Bu klassik asarni sahnalashtirish orqali qoraqalpoq teatri ijodkorlariningqanchalik darajadagi iste’dod egalari ekanligi dalillandi.
Keywords: teatr; aktyor; rejissyor; spektakl; sahna; dekoratsiya; obraz; dramaturgiya; xudojnik; tragediya; komediya; repertuar.