DAWÍS APPARATÍN RAWAJLANDÍRÍW PRINCIPLERI HÁM REZONATORLAR - DAWÍSTÍ KÚSHEYTTIRIWSHI ORGANLAR HAQQÍNDA (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada har bir qo‘shiqchining vokal harakatlarni sezgi organlari kompleksiboshqaradiganligi haqqida aytilgan. Shu sababli har bir xonanda nafaqat o‘zi chiqarmoqchi bo‘lgan jaranginiichki eshitish bilan eshitadi, balki sezadi ham. Har bir xonanda «vokal jarangining tana sxemasiga» ega,unga turli organda va ovoz apparati qismlaridan turli sezgilar kiradi.
Keywords: xonanda; ovoz apparati; vokal; tovush; ovoz mashqlari; badiiy asar.