MUZIKA OQÍTÍWSHÍSÍNÍŃ SÓYLEW MÁDENIYATÍ SABAQTÍŃ TÚSINIKLI BOLÍWÍNÍŃ DEREGI (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2024)
O‘qituvchi o‘qitish va tarbiyalash jarayonida o‘qituvchining to‘g‘ri, madaniyatli va aniqnutqiy mutoola qobiliyatiga katta baho beriladi. Musiqa o‘qituvchisi o‘z kásbiy kompetenciyasi manosidabolalarga etika qonunlarini yetkazish, har bir bolaning optimal rivojlanishini ta’miynlashi kerak. Shu sababli,bu maqolada musiqa o‘qituvchisining mutoola madaniyati haqida so‘z etiladi.
Keywords: musiqa; o‘qitish; nutq madaniyati; tarbiya; odob; axloq-odob; kompetensiya; optimal; nutq odobi; intellektual.