O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA KUTUBXONA SOHASIDA AMALIYOT AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida kutubxona sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Kutubxonalar jamiyatning intellektual va madaniy rivojlanishidagi muhim institutlardan biri hisoblanadi. Maqolada kutubxona tizimini modernizatsiya qilish, raqamli texnologiyalarni joriy etish, axborot-kutubxona xizmatlarini takomillashtirish kabi ustuvor yo‘nalishlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kutubxonachilik sohasidagi huquqiy asoslar, davlat dasturlari, xalqaro tajriba va zamonaviy kutubxona markazlarining rivojlanish jarayonlari aks ettiriladi. Kutubxonalarning ta’lim va madaniyat tizimiga integratsiya qilinishi, sohada uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Ushbu maqola kutubxonachilik islohotlarini chuqur o‘rganish va rivojlantirish istiqbollarini belgilashga xizmat qiladi.
Keywords: kutubxona islohotlari; axborot-kutubxona markazlari; raqamli texnologiyalar; axborot resurslari; elektron kutubxonalar; kutubxona tizimi