FILMLARDA MILLIY XARAKTER YARATISH MASALALARI. (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Қорақалпоқ кинодокументалистикасида кўтарилган муаммолар, ижодий жараёндаги изланишлар бугунги кунда ўрганишни талаб этади. Қорақалпоқ киносида миллий замонавий кўринишлар тасвирланган филмларда характер яратиш масалалари ҳар тамонлама ўрганилиб, мақолада бадиий филмлар таҳлил этилди.
Keywords: кинодокументалистика; фильм; характер; сюжет; воқие; миллий қаҳрамон; жанр; комедия.