Bayon pedagogikasining shakllanishi haqida (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Musiqashunoslik adabiyotida kam o‘rganilgan masala - bayan pedagogikasining shakllanish jihatlari maqola mavzusi. Pedagogik jarayonning izchilligi va asosiy muammolari bayon pedagogikasiga bag‘ishlangan nashrlarga tayanish orqali aniqlanadi. Bu masala bo‘yicha asosiy nashrlar xronologik tartibda sanab o‘tilgan va tavsiflangan, taniqli tadqiqotchilar, bayanchi-ijrochilar va bayanchi-pedagoglar nomlari keltirilgan. Fortepiano va skripka pedagogikasining ma’lum bo‘limlari hisoblanadi.Musiqiy pedagogika shunga o‘xshash "bayoniy pedagogika" tushunchasi hozircha kam uchraydi va hozirgacha maxsus muhokama qilinmagan. Shu bilan birga to‘plangan materiallar tushunib olishga arziydi.
Keywords: bayan pedagogikasi; bayanchi-pedagoglar; bayanchi-ijrochilar