ANTOLOGIYA - QIMMATLI ASAR (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Qo‘shiq, musiqa azaldan qon-qonimizga singib ketgan, yuragimizga muhrlangan ajoyib tuyg‘ular kuychisi va ichki his-tuyg‘ularimizni musiqa orqali yetkazuvchi asosiy vositadir. Olimlarning so‘z tugagan joyda, ya’ni so‘z bilan yetkaza olmagan behuda qo‘shiqlarimizni, ko‘ngil sirlarimizni so‘z orqali yetkazish kerak, degan buyuk hikmatli gapi juda o‘rinli aytilgan.
Keywords: antologiya; sahna; kompozitor; professional; nota; taqdimot; laureat; opera; balet; klavir; partitura; simfoniya; orkestr