(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Klavishli musiqa asboblari - tovush chiqarish uchun klavish (tugmalar) orqali boshqariladigan musiqa asboblari hisoblanadi. Ular turli mexanizmlar asosida harakatga keladi. keltirilib, torlarni barmoqlar yordamida boshqarish, puflab chertish yoki elektron signallar orqali tovush paydo qiladi. Klavishli cholg‘ular klassik musiqadan tortib, joz, pop va elektron janrlargacha. qo‘llanilib, yakka ijro, ansambl va orkestr tarkibida muhim o‘rin egallaydi.