(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Мақолада театр глобаллашув шароитида маданий дипломатия ва стратегик ҳамкорликнинг муҳим шакли сифатида кўриб чиқилади. Театр инсонпарварлик қадриятларини мустаҳкамлашга, халқлар ўртасида бағрикенглик ва ўзаро тушунишни ривожлантиришга қодир бўлган маданиятлараро мулоқот майдони ҳисобланади. Театрнинг маданий ўзига хосликни сақлаш ва глобал ўзаро таъсирнинг янги моделларини шакллантиришдаги роли таъкидланади.