(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Maqolada aktyorlik mahorati usullarining bayon o‘qitish motivatsiyasi va samaradorligiga ta’siri o‘rganilgan. Ishda musiqa darslarida aktyorlik texnikasini (improvizatsiya, emotsional jalb qilish, rolli o‘yinlar) o‘rgatishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. 30 o‘quvchi bilan o‘tkazilgan tajriba asosida o‘quvchilarning fanga qiziqishi 25-30% ga oshishi, ijro texnikasi va musiqani emotsional qabul qilishi yaxshilanishi aniqlandi. Bolalar musiqasi maktablari bayon o‘rgatish dasturiga aktyorlik elementlarini kiritish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.