(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada xor texnikasining asosiy elementlaridan biri bo‘lgan aniq nafas olishning uslubiy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Nafasning tovush hosil qilish, ansambl birligi va xor ijrosining badiiy-tasviriy sifatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Xor chiqishlari jarayonida nafas olish ko‘nikmalarini shakllantirishning bosqichlari va pedagogik tamoyillari ochib beriladi. Xor ijrochilik amaliyotida aniq nafasni tizimli va maqsadli tarzda rivojlantirishning ahamiyati belgilanadi.