(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada XX asrning ikkinchi yarmida o‘zbek xalq raqsi san’atining ravnaqi va rivojlanishi, zabardast raqqosalar va baletmeysterlar o‘zbek sahna raqsining yetakchi namoyandalari, o‘zbek milliy raqsining qadimiy an’analarini saqlanishi, raqs ijrochilarining o‘ziga xos ijro uslublarini shakllanishi, pedagogik mahorat, xalq raqsini o‘qitish metodikasi hamda madaniyat va san’at ta’lim muassasalaridagi faoliyati tahlil qilinadi, tahlil jarayonida Tamaraxonim, Mukarrama Turg‘unboyeva, Qunduz Mirkarimova kabi ustoz san’atkorlar faoliyatiga alohida e’tibor qaratiladi.