(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Ersho‘ra” dostoni bir necha yuz yillar davomida jirovlar repertuarlaridan munosib o‘rin olib, xalqimizning sevib tinglaydigan qimmatli ma’naviy merosi bo‘lib keldi. Dostonning bosh qahramoni Er Sho‘ra. U dostonda botir, pahlavon, mard, aqlli, xalqparvar, vatanparvar, gumanist sifatida tasvirlanadi. Sho‘ra ba’zi dostonlardagi kabi karomatli kuchning yordami bilan tug‘ilmaydi. Jay oddiy odamlar qatorida tug‘ilib, botirlik va pahlavonlik kuchiga ega bo‘ladi. Dostonda Sho‘roning botirlik va pahlavonlik kuchi yoshligidanoq ko‘rina boshlaydi.