(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Bu maqolada qoraqalpoq milliy madaniyatining tayanchi hisoblangan baxshichilik san’atining uch asrlik rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. XIX asr klassik dostonchiligi an’analari, XX asrdagi institutsional o‘zgarishlar va XXI asr - mustaqillik davridagi qayta tiklanish jarayonlari musiqashunoslik nuqtai nazaridan o‘rganilgan.