(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Maqolada M. Yu. Lermontov nasrida psixologizm xususiyatlari va XIX asr rus adabiyotida “ortiqcha inson” obrazining shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Asarda qahramonning ichki dunyosini ochib berish usullari, psixologik tasvir vositalari hamda hikoya qilish strukturasiga alohida e’tibor qaratiladi. “Zamonamiz qahramoni” romani misolida Pechorin obrazining murakkab va ziddiyatli tabiati chuqur tahlil qilinadi. Natijada, Lermontov rus adabiyotida psixologik yo‘nalishning rivojlanishiga muhim hissa qo‘shgani qayd etiladi.