(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Bu maqolada qoraqalpoq qahramonlik dostonlarida va liro-epik dostonlarida ayol-qizlar obrazining tasvirlanishi, qahramonlik dostonlarida qiz-yangalarning mardligi, turli dushmanlarga qarshi qahramonlik kurash ko‘rsatishi haqida so‘z yuritiladi.