(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Talabalik saflarga qabul qilingan yoshlarga teatr san’ati, uning mashaqqatlari, aktyorlik kasbining о‘ziga xos qiyinchiliklari va afzalliklari borasida xolisona ma’lumot berilishi shart. Shundan keyingina tadrijiy ravishda navbatdagi jarayonga о‘tish lozim. Bu jarayon aktyorlik mahorati texnikasi (psixotexnika), san’at turlari, shu jumladan, maqom teatrining о‘ziga xos xususiyatlari, teatr etikasi, badiiy saviya, aktyorlik mahoratining unsurlari, maqom teatri aktyorligi yо‘nalishi talabalari uchun alohida, mukammal shakldagi musiqiy-ritmik tarbiya bо‘lgan mashq–etyudlar ustida ishlashni о‘rganishdan, о‘zlashtirishdan iboratligi haqida sо‘z yuritiladi.