(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
XIX асрнинг охири XX аср бошларида Қорақалпоғистоннинг жанубий туманларида яшаб, қорақалпоқ жиров санъати тарихига сезиларли даражада ҳисса қўшган атоқли жировлардан бири Изимбет жиров бўлиб, унинг ҳаёти ва ижоди, фарзанлари ва навиралари ҳақида мазкур мақолада олдин ҳеч бир манбаларда учрамаган маълумот келтирилган.