(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy madaniyat jarayonlarida xotin-qizlarning tutgan o‘rni va ularning jamiyat taraqqiyotidagi hissasi tahlil qilinadi. Bugungi kunda xotin-qizlarning madaniy hayotdagi faolligi ta’lim va ijtimoiy sohalardagi ishtiroki haqida so‘z yuritiladi. Maqolada shuningdek, gender tengligi, ayollarning huquqiy maqomi va ijtimoiy faolligini oshirishga qaratilgan davlat siyosati ham tahlil qilinib, jamiyatning barqaror rivojlanishida xotin-qizlarning roli muhim omil ekanligi alohida ta’kidlanadi.