(untitled) (SAN’AT VA MADANIYAT AXBOROTNOMASI, 2026)
Tillarni qiyosiy oʻrganish bu ikki tildagi lugʻotlarda soʻzlarning grammatik xarakteristikasining rivojida katta hissa qoʻshishi aniq, sababi u ilmiy va amaliy asarlarning mualliflariga ham qoʻllanishi uchun imkoniyat toʻliq yaratib beradi. Keyingi davrlarda har xil tizimdagi tillarni tipologik-qiyosiy usulda oʻrganish tarmogʻida ancha koʻp ilmiy ishlar yaratilib kelmoqda.