ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ТОЙ ЖЫРЛАРЫ (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2024)
Мақолада қорақалпоқларнинг қадимий ва ҳозирги жараёндаги тўй қўшиқларининг импровизация дастури билан ижро этилганлиги сўз этилади. Қорақалпоқ фольклорида дастур қўшиқларининг бир тури бет ашар (келин салом) дастури аждодларимиздан мерос бўлиб келаётган этнофольклорлик оғзаки ижод намунаси. Бет ашар дастурининг импровизация усули билан ижод қилингани мисоллар билан баён этилади.
Keywords: адабиёт; фольклор; санъат; импровизация; импровизатор; жиров; шоир; халқ қўшиғи.