JADID DRAMATURGIYASINING MILLIY TEATR SAN’ATI RIVOJIDAGI O‘RNI VA NAZARIY ASOSLARI (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2025)
Ushbu maqola XX asr boshlarida jadidlar harakati davridagi o‘zbek dramaturgiyasining milliy teatr san’ati shakllanishi va rivojlanishidagi oʻrni hamda nazariy asoslarini tahlil qiladi. Maqola jadidlar yaratgan dramaturgiyaning yevropa tipidagi yangi oʻzbek teatriga mustahkam asos bo'lganligini va bugungi kunda ham oʻz dolzarbligini saqlab turganligi haqida muhim xulosalar beradi.
Keywords: jadid; dramaturgiya; teatr; janr; komediya; drama; ma'rifatparvarlik.