БАЯН АТҚАРЫЎШЫЛЫҚТА САБАҚТЫҢ НӘТИЙЖЕЛИЛИГИНЕ ЕРИСИЎДЕ АКТЁРЛЫҚ ШЕБЕРЛИКТИҢ ТӘСИРИ (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Мақалада актёрлық шеберлик усылларының баян оқытыў мотивациясы ҳәмнәтийжелилигине тәсири үйренилген. Жумыста музыка сабақларында актёрлық техникасын(импровизация,эмоционаллық тартыў, рольли ойынлар) үйретиўдиң психологиялықпедагогикалық тәреплери талқыланады. 30 оқыўшы менен өткерилген эксперименттийкарында оқыўшылардың пәнге қызығыўшылығы 25-30% ке артыўы, атқарыў техникасыҳәм музыканы эмоционаллық қабыл етиўи жақсыланыўы анықланды. Балалар музыкамектеплери баян үйретиў бағдарламасына актёрлық элементлерин киргизиў бойинша әмелийусыныслар берилген.
Keywords: актёрлық шеберлик; баян үйретиў; музыкалық педагогика; импровизация; оқыўшылардың қызығыўшылығы; эмоционаллық тартылыў; оқытыў усылы