KITAPXANA PAYDALANÍWSHÍLARÍNÍŃ TALAP HÁM QÍZÍǴÍWSHÍLÍQLARÍN ANALIZLEW (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Bul maqalada málimleme-kitapxana mákemelerinde paydalanıwshılardıń talabı hám qızıǵıwshılıqların úyreniw hám tallaw máseleleri sáwlelendirilgen. Paydalanıwshılardıń jası, kásiplik hám psixologiyalıq ózgesheliklerin esapqa alǵan halda kitapxana xızmetlerin shólkemlestiriwdiń áhmieti ashıp berilgen. Sonday-aq, zamanagóy málimleme-кommunikaciya texnologiyaları hám elektron resurslardan paydalanıw arqalı paydalanıwshılardıń málimleme mútájliklerin nátiyjeli qanaatlandırıw jolları kórsetip berilgen.
Keywords: kitap; kitapxana; málimleme xizmati; kitapxan; kitapxanlar qızıǵıwshılıǵı.