RUSTAM MA’DIYEV REJISSURASIDA SAHNA NUTQINING AKTYOR IJROSIGA TA’SIRI (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2025)
Usı maqalada Muqimiy atındaǵı Ózbek mámleketlik muzıkalı teatrı rejissyorı RustamMadievtiń dóretiwshilik iskerligi tallanadı. Sonday-aq, onıń aktyorlar sózi menen islew metodikası,aktyorlarǵa qoyılatuǵın talaplar, ariya hám duet atqarıwshı aktyorlardıń kásiplik sheberligi normalarıjaqtılanadı.
Keywords: sóylew; ariya; aktyor; duet; qosıqshi; rejissyor; kompozitor; háreket; tájiriybe; dramaturg; xarakter; xarakterlilik; plastika.