ASQAR JÍRAW DÓRETIWSHILIGI (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2024)
Qaraqalpaq xalıq dástanı "Qoblan" shıǵarmasınıń kelip shıǵıwı hám tariyxıy derekleri úyreniledi. Qaraqalpaq jırawları atqarǵan dástanlar variantların salıstırıw jolı menen úyreniledi.
Keywords: dástan; motiv; folklor; variant; baqsı.