ВОКАЛЬНАЯ МУЗЫКА (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2024)
Бул өзлигине тән болған қәдиятлар, миллий мийраслар дүньядағы барлық халықларҳәм миллетлер сыяқлы қарақалпақ халқында қәлиплесип атадан балаға, әўлатдан-әўладқа өтипсақланып киятырғанлығы белгили. Бул дөретпелерге устаз-шәкирт салт дәстүрлер: мийнет жырлары,халық ертеклери, ашықлық ҳәм шайырлық дәстанлар менен көплеген халық қосықлары нама сазларыкиреди.
Keywords: нота; атқарыў техникасы; сәзенде; жеке атқарыўшылық; солист; миллий музықалық әсбап.