ШЫНҒЫС АЙТМАТОВТЫӉ «КАССАНДРА ТАМҒАСЫ» РОМАНЫНДАҒЫ ФИЛОСОФИЯЛЫҚ БОЛЖАМЛАР (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Бул мақалада түркий халықлар әдебиятының ири ўәкили, дүнья масштабында дыққатқа сазаўар болған уллы жазыўшы Ш.Айтматовтың «Кассандра тамғасы» романындағы фантастикалық ўақыялар, сонын менен бирге ҳәзирги ўақытта жүз берип атырған глобаллық машқалалар ҳаққында   сөз етиледи.
Keywords: иксзүрият философия; мифология; космос; футуролог; эмбрион; фантастика; эксперимент; генетика; медицина