ФИЛЬМЛЕРДЕ МИЛЛИЙ ХАРАКТЕР ЖАРАТЫЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2026)
Қарақалпақ кинодокументалистикаларында көтерилген машқалалар, дөретиўшилик процесстеги изленислер бүгинги күнде үйрениўди талап етеди. Қарақалпақ киносында миллий заманагөй көринислер сүўретленген фильмлерде характер жаратыў мәселелери ҳәр тәреплеме үйренилип, мақалада көркем фильмлер талланды.
Keywords: кинодокументалистика; фильм; характер; сюжет; ўақыя; миллий қаҳарман; жанр; комедия