SKRIPKA HÁM ǴIJJEK SAZ ÁSBAPLARINIŃ KELIP SHIǴIW TARIYXI (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2025)
Bul maqalada ózbek xalıq saz ásbabı esaplangan ǵijjak hám de Evropa klassikası.saz ásbabı esaplanǵan skripka ásbabı arasındaǵı uqsaslıqlar hám ayırmashılıq tárepleri, olardıń kelip shıǵıwı, atqarıw imkaniyatları hám dawıs ózgerisleri ilimiy faktler járdeminde sáwlelendiriledi.
Keywords: skripka; gʻijjak; kamon; lyutna; dasta; harrak; V.Baxman