«AYQULASH» QARAQALPAQ MILLIY ANSAMBLINIŃ QÁLIPLESIWI (KÓRKEM ÓNER HÁM MÁDENIYAT XABARSHÍSÍ, 2025)
Qaraqalpaq xalıq  ayaq  oyın  óneri  ótken  ásirdiń  30-jıllarınan  baslap  rawajlana  basladı. Dáslepki  ayaq  oyınlar  Qaraqalpaq  mámleketlik  teatrında  muzıkalı  spektakllerde  saxnalastırıldı.  1956-jılı bolsa «Ayqulash» ansambli shólkemlestirildi. Onıń birinshi baletmeysteri Liza xanım Petrosova qaraqalpaq milliy massalıq ayaq oyınlarına tiykar saldı
Keywords: yaq oyını óneri; xoreografiya; ekspressiv; baletmeyster